AVIKO Skinny Fries s trganom puretinom, ukiseljenim crvenim lukom i kiselim vrhnjem
AVIKO Skinny Fries
1 pureći batak
sol i papar po ukusu
1 žličica ljute dimljene paprike
2 žličice timijana
1 čajna žličica mljevenog korijandera
1 čajna žličica mljevenog kima
maslinovo ulje
1/2 vezice vlasca i korijandera
1 žličica soli
1 žličica šećera
2-3 klinčića
100 ml vinskog octa
200 ml vode
3-4 glavice crvenog luka
sok od 1/2 limete
200 ml kiselog vrhnja
100 g Cheddar sira
1. Pureći batak dobro natrljajte solju, paprom, paprikom, majčinom dušicom, korijanderom, kimom i maslinovim uljem te pecite u pećnici 2-2 1/2 sata na 180 stupnjeva. Posljednjih 20 minuta povećajte temperaturu na 200 stupnjeva, a krumpiriće stavite u pećnicu na zaseban pladanj obložen papirom za pečenje.
2. Izvadite meso iz pećnice i natrgajte ga pomoću dvije vilice, a zatim pomiješajte s dobivenim umakom od pečenja. Meso stavite na pladanj za pečenje s krumpirićima, pospite naribanim sirom i zapecite u pećnici 10 minuta.
3. U međuvremenu pomiješajte vrhnje sa sokom limete.
4. Poslužite odmah posipano vrhnjem i nasjeckanim korijanderom i vlascem.