

Burrito s kremom od graha i korijandera poslužen s AVIKO Sweet potato fries krumpirićima




AVIKO Sweet Potato Fries
4 pšenične tortilje
Nadjev:
1 sjeckani luk
2 protisnuta režnja češnjaka
1 mala zelena paprika, bez sjemenki i tanko narezana
1 čili, bez sjemenki i tanko narezan
1 čajna žličica kima u prahu
1 limenka kuhanog graha, ocijeđenog i lagano osušenog
100 g konzerviranog kukuruza
1 velika rajčica, sjeckana
1 žlica Tabasco umaka
2 žlice vode
4 žlice nasjeckanog korijandera
1 rimska zelena salata, natrgana
1 mozzarella, narezana
130 g nemasnog jogurta
ulje
sol i papar
AVIKO Sweet potato fries pripremite kako je predloženo na pakiranju.
Burrito:
1. Započnite s pripremom nadjeva: u tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk, češnjak i čili te pržite 3 minute na srednje jakoj vatri dok luk ne postane staklast. Dodajte kumin i dobro promiješajte.
2. Blendajte grah dok ne postane kremasta smjesa, a ako je potrebno, dolijte vode pa stavite u tavu s nasjeckanim rajčicama.
3. Dodajte Tabasco i vodu te kuhajte na srednje jakoj vatri. Konzistencija bi trebala biti kremasta, ali gusta. Dodajte sjeckani korijander i dobro promiješajte.
4. Salatu, mozzarellu i jogurt stavite u zasebne posude.
5. U sredinu tortilje stavite salatu, zatim dvije žlice kreme od graha, naribani sir pa žlicu jogurta, papriku i šaku kukuruza.
6. Na kraju dodajte pripremljeni AVIKO Sweet potato fries i zamotajte tortilju kako biste dobili burrito.
7. Svaki buritto prerežite dijagonalno na pola i poslužite na tanjuru s dodatnom porcijom pomfrita i nadjeva.
Dobar savjet:
Umjesto pšeničnih tortilja možete koristiti tortilje od cjelovitih žitarica, a jelo možete dodatno obogatiti kriškom sira pa peći buritto 2-3 minute u pećnici dok se sir ne otopi.