Krema od krumpira, poriluka i Gorgonzola sira s AVIKO Sweet potato fries
1-2 paketa Aviko Sweet Fries
600g poriluka
400g krumpira
1 litra povrtnog temeljca
nekoliko listova peršina
sol i papar
50 g Gorgonzole
šaka pečenih sjemenki bundeve
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1. Pomfrit od batata pripremite prema uputama na pakiranju.
2. Poriluk operite i narežite na kolutiće. Operite krumpir, ogulite ga i izrežite na male komadiće.
3. Poriluk i krumpir zajedno stavite u lonac, ulijte povrtni temeljac i kuhajte 30 minuta.
4. Izblendajte kuhano povrće i začinite gasolju. Gorgonzolu narežite na kockice.
5. U kremu od povrća dodajte maslinovo ulje, promiješajte i servirajte na tanjure.
6. Dodajte Gorgonzolu, pospite sjemenkama bundeve i peršinom te poslužite s pomfritom od batata.
Dobar savjet:
Kremu možete lagano posuti i s malo aromatiziranog maslinovog ulja (nekoliko kapi).