Prhke francuske torbice od lisnatog tijesta s kupinama, majčinom dušicom i AVIKO Sweet potato fries

Prhke francuske torbice od lisnatog tijesta s kupinama, majčinom dušicom i AVIKO Sweet potato fries

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 20-30
Friteza
Pećnica
Prikladno za vegane
Prikladno za vegetarijance

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Sweet potato fries
paket svježe rukole
pakiranje kupina (svježe ili smrznute)
Halloumi (grill) sir (1 pakiranje)
pakiranje rashlađenog lisnatog tijesta (spremnog za jelo)
pročišćeni ghee maslac (rastopljeni)
sol i papar po ukusu
nekoliko grančica majčine dušice
maslinovo ulje

1. Pomfrit od batata pripremite prema uputama na pakiranju - zagrijte pećnicu na 220 °C i pržite krumpiriće 15-20 minuta na pladnju za pečenje.
2. Operite rukolu i kupine. Halloumi (grill) sir narežite na kockice otprilike 2 x 2 centimetra.
3. Lisnato tijesto narežite na kvadrate od oko 15 centimetara - u sredinu svakog kvadrata stavite sir i žlicu kupina, a zatim preklopite stranice prema unutra kako biste formirali torbicu. Krajeve premažite toplom vodom kako bi se bolje zalijepili. Zalijepljenu torbicu na vrhu premažite maslacem i na nju stavite grančicu timijana. Pecite u pećnici (zajedno s krumpirićima) do zlatno smeđe boje.
4. Na svaki tanjur poslužite porciju pomfrita od batata začinjenog solju i posutog rukolom. Sve prelijte maslinovim uljem i dodajte 2 prhke torbice od lisnatog tijesta. Poslužite vruće.

Dobar savjet:
Umjesto Halloumi sira, možete koristiti bilo koji sir koji volite - baš svaki sir dobro će se slagati s kupinama! A umjesto kupina, brusnice su također odličan izbor.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi