AVIKO Churros s čokoladnom karamelom i anisom
AVIKO Churros
4 žlice bijelog šećera
1/4 šalice vode
100 ml vrhnja za šlag
2 žlice maslaca
2 kocke tamne čokolade
oko 1/2 žličice mljevenog anisa
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Stavite churrose na papir za pečenje i pecite oko 7 minuta.
2. U međuvremenu pripremite čokoladnu karamelu s anisom. Ulijte šećer u lonac i raširite ga u tankom sloju po cijelom dnu. Zagrijte na srednje jakoj vatri bez miješanja dok se šećer ne otopi i počne tamniti. Kada dosegne smeđu boju, dodajte vodu (budite oprezni, prskat će!) i snažno miješajte dok se šećer ne otopi. Kuhajte 1 minutu, a zatim dodajte vrhnje. Lagano zagrijavajte 2-3 minute, a potom maknite s vatre te dodajte čokoladu i anis.
3. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Nakon što se malo ohladi, ulijte karamelu u posudu.
4. Churrose poslužite s karamelom od vruće čokolade s anisom.