AVIKO Churros s umakom od medenjaka, tamne čokolade i plavog sira
AVIKO Churros
Krema od medenjaka:
200 g kvalitetne bijele čokolade
100-125 ml vrhnja za šlag
1/2 žličice začina za medenjake
5-6 komada paprenjaka/medenjaka
Krema od tamne čokolade i plavog sira:
200 ml vrhnja za šlag
200 g kvalitetne tamne čokolade
oko 50 g plavog sira
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pecite AVIKO Churros oko 10 minuta, prema uputama na pakiranju, a dok ne postanu zlatni i hrskavi. U međuvremenu pripremite kreme.
Krema od medenjaka:
Zagrijte vrhnje za šlag u malom loncu. Sitno nasjeckajte bijelu čokoladu i razmrvite medenjake/paprenjake. U vruće slatko vrhnje dodajte čokoladu i začin za medenjake te miješajte dok se čokolada ne otopi. Stavite kremu u malu posudu i pospite ju mrvicama medenjaka/paprenjaka.
Krema od tamne čokolade i plavog sira:
Zagrijte vrhnje za šlag u malom loncu. Sitno nasjeckajte tamnu čokoladu i razmrvite plavi sir. U vruću kremu dodajte čokoladu i plavi sir. Sve miješajte dok se sastojci ne sjedine. Stavite kremu u malu posudu.
Poslužite s blago ohlađenim churrosima i umacima u zdjelicama.