AVIKO Onion Rings ražnjići posluženi sa sjemenkama sezama, slatko-kiselim umakom i svježim vlascem
AVIKO Onion Rings
štapići za ražnjiće
Slatko-kiseli umak:
8 žlica pasirane rajčice
2 žlice kukuruznog brašna
1 šalica šećera
1 šalica bijelog vinskog octa (ili mednog octa)
2 šalice vode
Za dekoraciju:
šaka prženih bijelih i crnih sjemenki sezama
vlasac
nekoliko cherry rajčica
Pripremite kolutiće luka prema uputama na pakiranju - bilo u fritezi ili u pećnici.
Umak:
1. Otopite kukuruzno brašno u vodi.
2. U lonac dodajte pasiranu rajčicu, šećer, ocat i vodu s brašnom.
3. Stalno miješajući, kuhajte umak 7-10 minuta.
Pržene kolutiće luka (3-4 komada) nabodite na štapiće za ražnjiće, prelijte ih umakom i pospite sjemenkama sezama i sjeckanim vlascem. Ukrasite cherry rajčicama izrezanim na pola i po ukusu začinite solju i paprom.
Dobar savjet:
Prije no što nabodete kolutiće na ražnjiće, možete štapiće staviti u hladnu vodu na nekoliko minuta - lakše će ih formirati :). Slično tome, možete pripremiti ražnjiće od kolutića luka i naših mini Rösti palačinki.