AVIKO Onion Rings s harissa majonezom

AVIKO Onion Rings s harissa majonezom

Broj obroka 2-4
Vrijeme pripreme 20-30
Friteza
Pećnica

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Onion Rings
10-12 komada svježih ili sušenih čili papričica
po želji 1 svježa ili pečena crvena paprika
3 režnja češnjaka
1 žličica soli
2 žličice mljevenog kima
2 žličice mljevenog korijandera
4 žlice maslinovog ulja
4 žlice majoneze
1 vezica vlasca i korijandera

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Kolutiće luka posložite na papir za pečenje i pecite oko 20 minuta.
2. U međuvremenu pripremite harissu. Namačite čili papričice (svježe ili sušene) u vrućoj vodi 30 minuta. Nakon toga ih očistite od stabljika i sjemenki. Ogulite češnjak i sve pomiješajte u blenderu sa začinima i solju. Stavite smjesu u staklenku i prelijte maslinovim uljem.
3. Pomiješajte harissu s majonezom kako biste stvorili kremasti umak. Ovisno o željenoj dozi pikantnosti, možemo dodati 1-2 žlice harisse. Kolutiće luka poslužite s umakom odmah nakon pečenja te ih pospite sitno sjeckanim vlascem i korijanderom.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi