AVIKO Pati Parts s trganim gljivama pečenim sa sirom, posluženim s avokadom i kiselim vrhnjem
AVIKO Pati Parts
5 kraljevskih bukovača (po mogućnosti) ili 200 g klasičnih bukovača
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice soja sosa
1 žličica dimljene slatke paprike
sol po ukusu
1/4 - 1/2 čilija
2 režnja češnjaka
1/3 šalice BBQ umaka
2 avokada
1/2 vezice korijandera
sok od 1/2 limete
1/2 glavice crvenog luka
čili pahuljice
200 g gustg vrhnja
nekoliko grančica svježeg korijandera
sok od 1/2 limete
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite kraljevske bukovače, a zatim ih vilicom istrgajte na manje komade. Pomiješajte ih s maslinovim uljem, soja sosom, dimljenom slatkom paprikom, čilijem i prešanim češnjakom. Pripremljene gljive stavite na pladanj za pečenje obložen papirom za pečenje te pecite oko 20 minuta.
U međuvremenu pripremite Aviko Pati Parts prema uputama na pakiranju.
Trgane bukovače složite između pečenih Aviko Pati Parts i sve pospite sirom te ponovno pecite 5-8 minuta.
U međuvremenu pripremite dodatke. Zgnječite avokado vilicom zajedno sa sokom limete i prstohvatom soli te zatim pomiješajte sa sitno sjeckanim crvenim lukom. Po želji možete dodati malo čili pahuljica. Pomiješajte vrhnje sa svježim korijanderom i sokom limete.
Pečene trgane bukovače s Aviko Pati Parts poslužite odmah uz dodatak umaka.