Pečeni Pati Parts Garlic s junetinom, patlidžanom i sirom
AVIKO Pati Parts Garlic
500 g mljevene junetine
2 žlice maslaca
1 glavica luka
2-3 režnja češnjaka
1 limenka sjeckane rajčice
sol po ukusu
1/2 žličice muškatnog oraščića
1 žličica origana
1 žličica ljute dimljene paprike
150 ml crnog vina (opcionalno)
2 patlidžana
200 ml ulja za prženje
200 g naribanog sira
Pržite mljevenu junetinu u zagrijanoj tavi, dodajte sitno sjeckani luk i maslac. Kad luk omekša, ulijte crno vino i pustite da alkohol ispari, a zatim dodajte rajčicu, protisnuti češnjak, muškatni oraščić, origano i dimljenu papriku. Sve pirjajte oko sat vremena na laganoj vatri.
U međuvremenu zagrijte pećnicu i ispecite Pati Parts Garlic prema uputama na pakiranju.
Patlidžan narežite na kockice i obilno posolite. Nakon 10 minuta ga isperite, osušite papirnatim ručnikom i pržite na vrućem ulju do zlatno smeđe boje.
Stavite Pati Parts Garlic u posudu pogodnu za pečenje u pećnici, dodajte patlidžan i umak od mesa te pospite sirom. Sve zajedno pecite u pećnici još 15-20 minuta.