AVIKO Pom' Croquettes posluženi sa salatom od poriluka, mrkvom, peršinom, pečenim bademima, jogurtom i svježom mentom
AVIKO Pom' Croquettes
2 poriluka (samo bijeli dio, oko 250 g)
2 mrkve (oko 250 g)
1 stabljika celera
2 žlice prženih badema
1 vezica peršina
1 pakiranje grčkog jogurta (125 g)
limunov sok
3 grančice svježe mente
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Pripremite AVIKO Pom' Croquettes prema uputama na pakiranju.
Pomiješajte tanko narezani poriluk i mrkvu (možete ju i naribati) u velikoj zdjeli. Dodajte tanko narezanu stabljiku celera i lišće peršina.
Popržite bademe u tavi pa ih izrežite po dužini.
Preljev: temeljito promiješajte jogurt, sol, papar, sjeckane listove mente, limunov sok i malo maslinovog ulja.
Na tanjure složite malo salate i prelijte dressingom te dodajte nekoliko kroketa od krumpira. Po ukusu začinite solju i paprom. Prije serviranja dekorirajte prženim bademima.