AVIKO Pom' Croquettes s umakom od četiri vrste sira i pečenim orasima
AVIKO Pom' Croquettes
80 g Taleggio mekog sira
80 g naribanog sira Parmigiano Reggiano ZOI
100 g sira Gorgonzola dolce
80 g Emmentalera
180 g mlijeka
sol i papar
šaka pečenih oraha bez kože
nekoliko grančica svježe majčine dušice ili potočarke
1. Naribajte Emmentaler i ostavite sa strane.
2. Gorgonzolu i Taleggio narežite na male komadiće.
3. U loncu na laganoj vatri zagrijte mlijeko, dodajte Gorgonzolu i Taleggio i promiješajte. Dodajte naribani Emmentaler i Parmigiano Reggiano te nastavite miješati. Kad se sirevi rastope, maknite s vatre.
4. Začinite paprom i solju, ponovno promiješajte i dodajte nekoliko listova svježe majčine dušice i pečenih oraha.
5. Pripremite krokete prema uputama na pakiranju.
Umak na tanjur lagano rasporedite žlicom. Po umaku rasporedite nekoliko kroketa i sve ukrasite ostatkom umaka, orasima i lišćem potočarke.
Dobar savjet:
Ostale vrste vaših omiljenih sireva također će biti savršene - krokete možete poslužiti i s gotovim umacima od sira :)