Burger od lososa sa šalšom od avokada i manga te AVIKO Onion Rings
AVIKO Onion Rings 450g
300-400 g fileta lososa
1 glavica crvenog luka
sol i papar po ukusu
2-3 žlice krušnih mrvica
2-3 žlice parmezana
1/2 vezicee peršina ili korijandera
korica 1/2 limuna
sol i papar po ukusu
4-6 burger peciva
1-2 žlice maslaca
2 zrela avokada
1/2 vezice korijandera
1 mango
1 limeta
1 glavica crvenog luka
1 habanero papričica
1 svježi krastavac
1 glavica crvenog kupusa
1/2 šalice vinskog octa
2 žlice šećera
sol i papar po ukusu
1. Losos sitno nasjeckajte ili sameljite u aparatu za mljevenje mesa.
2. Zatim mu dodajte vrlo sitno sjeckani crveni luk, krušne mrvice, parmezan, sjeckani peršin ili korijander i limunovu koricu. Sve umijesite u jednoličnu smjesu te oblikujte u burgere.
3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Na papir za pečenje stavite AVIKO Onion Rings i pecite oko 20 minuta.
4. U međuvremenu u blenderu miješajte avokado s korijanderom, sokom limete i habanero papričicom dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je smjesa pregusta, možete dodati malo jogurta ili vode. Zatim dodajte sitno sjeckani crveni luk i mango.
5. U loncu kuhajte 1/2 šalice vinskog octa s čašom vode, 2 žličice soli i šećera. Ohladite slanu otopinu. Naribajte kupus. Prelijte slanicu preko kupusa i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Zatim ocijedite i stavite u zdjelu.
6. U tavi zagrijte 1-2 žlice maslaca i pržite burgere 4-5 minuta sa svake strane, a zatim ih stavite u pećnicu 1-2 minute. Krastavac operite i narežite na tanke trake pomoću ljuštilice za povrće.
7. Složite burger: šalšu od avokada i manga rasporedite na topla peciva (premažite i gornju i donju polovicu peciva), zatim dodajte burger, krastavac, crveni kupus i kolutiće luka te poklopite gornjom polovicom peciva. Uživajte odmah! :)