Chili con carne sa salatom od mrkve, limete i korijandera poslužen s pikantnim AVIKO Pati Parts Tex Mex

Chili con carne sa salatom od mrkve, limete i korijandera poslužen s pikantnim AVIKO Pati Parts Tex Mex

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 65-90
Friteza
Pećnica
Tava
Pikantno

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Pati Parts Tex Mex
800 g govedine
500 g konzerviranog crvenog i crnog graha
400 g pulpe od rajčice
150 g slatke paprike (crvena, žuta i zelena)
2 čilija
150 g bijelog luka
1 režanj češnjaka
svježi korijander (ili peršin)
30 g sjemenki kima
20 g slatke i ljute mljevene paprike
1 žlica šećera od šećerne trske
prstohvat origana
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
vezica korijandera
nekoliko mrkvi

1. Meso narežite na male kockice.
2. Paprike i luk narežite na veće komade.
3. Zagrijte 2-3 žlice maslinovog ulja i češnjaka u dubokoj posudi. Čim češnjak porumeni, dodajte sjeckano povrće i pržite nekoliko minuta na jakoj vatri. Zatim dodajte polovicu začina i miješajte tako da začini ne zagore.
4. Dodajte meso i preostalo začinsko bilje, žlicu soli i sve dobro promiješajte. Pokrijte poklopcem, smanjite vatru i pirjajte.
5. Nakon 20 minuta dodajte pulpu rajčice, šećer i origano, promiješajte i nastavite kuhati oko sat i 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
6. Dodajte grah, lagano promiješajte, po potrebi začinite solju i kuhajte još 20 minuta.
7. Maknite lonac s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.
8. Nasjeckajte korijander i pospite ga po gotovom jelu.
9. Pripremite Aviko PATI PARTS TEX MEX prema uputama na pakiranju.
10. Mrkvu operite i ogulite te narežite na duge, široke, ali tanke trake (možete koristiti ljuštilicu za povrće). Stavite mrkvu u zdjelu, pospite limunovim sokom, maslinovim uljem, šećerom i začinima te sve dobro izmiješajte.

Poslužite u odvojenim zdjelama - u jednoj porciju Pati Parts Tex Mex začinjene solju, u drugoj porciju chili con carne, a u trećoj porciju salate od mrkve. Ukrasite lišćem korijandera.

Dobar savjet:
Isprobajte verziju ovog jela s tradicionalnim Aviko Pati Parts ili njihovom varijantom s češnjakom (Pati Parts Garlic). Umjesto govedine, možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi