Goveđi gulaš s rajčicama i peršinom poslužen s AVIKO Pati Parts Garlic
AVIKO Pati Parts Garlic
600 g govedine za gulaš
1 mrkva
1 stabljika celera
1 glavica luka
vezica peršina
30 g pancete
1 kobasica
30 g maslaca
1/2 čaše crnog vina
pasta od rajčice
1 limenka ciliegini rajčice
1 litra temeljca
sol i papar
šaka pšeničnog brašna
1. Meso narežite na kockice slične veličine te ih uvaljajte u brašno.
2. Mrkvu, celer i luk tanko nasjeckajte. Izrežite pancetu i uklonite kožu s kobasice. Povrće, pancetu i kobasicu stavite u lonac, dodajte maslac i maslinovo ulje i sve pržite na srednje jakoj vatri.
3. Dodajte govedinu narezanu na kockice i pržite do zlatno smeđe boje, povremeno miješajući. Dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari.
4. Ulijte temeljac u lonac tako da prekrije meso za 2/3 i dodajte 2 žlice paste od rajčice.
5. Začinite solju i paprom i nastavite kuhati oko sat i pol (dok govedina ne postane mekana!).
6. 10 minuta prije kraja kuhanja dodajte limenku ciliegini rajčice i sjeckani peršin.
7. AVIKO Pati Parts Garlic pripremite prema uputama na pakiranju.
Na svakom tanjuru poslužite porciju Aviko Pati Parts Garlic i porciju gulaša - ukrasite peršinom i začinite po ukusu.
Dobar savjet:
Ako volite pikantna jela, začinite gulaš na mađarski način - dodajte više paprike (preporučujemo ljutu i dimljenu papriku) i čili. Ovo jelo također će biti savršeno s našim začinjenim Pati Parts Tex Mex.