Fajitas s piletinom, paprikom, crvenim lukom, jogurtom i grahom poslužene s AVIKO Pati Parts Tex Mex
4 tortilje
Sastojci za nadjev:
AVIKO Pati Parts Tex Mex
500 g pilećih prsa
2 glavice crvenog luka
1 crvena paprika
1 limenka crvenog i crnog graha
1/2 čaše suhog bijelog vina
3 žlice nasjeckanog korijandera
Marinada:
1/2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica origana
1 žličica slatke paprike
1/2 žličice kima u prahu
sol, papar, čili
1 žlica limunovog soka
maslinovo ulje
Umak od jogurta:
5 žlica prirodnog jogurta
sol i papar
sjeckani korijander
Nadjev:
1. Pileća prsa narežite na šnite. Stavite ih u zdjelu s češnjakom, origanom, slatkom paprikom, kimom, paprom, čilijem, limunovim sokom i 3 žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte i marinirajte u hladnjaku 1 sat.
2. Luk ogulite i narežite na kriške. Operite papriku, izvadite sjemenke i izrežite na kriške.
3. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi i pržite luk i papriku na srednje jakoj vatri nekoliko minuta.
4. Dodajte piletinu s marinadom i pržite s povrćem, povremeno miješajući. Kad je dobro zapečeno, dodajte vino i pustite alkohol da ispari. Začinite solju i dodajte grah.
5. Nastavite kuhati oko 5 minuta. Po potrebi začinite solju i paprom. Na kraju kuhanja dodajte nasjeckani korijander i sve dobro promiješajte.
6. Pripremite Pati Parts Tex Mex prema uputama na pakiranju.
Umak od jogurta:
1. Pomiješajte sve sastojke u zdjeli i ostavite da odstoje u hladnjaku najmanje sat vremena prije posluživanja.
2. Sok od pola limete umaku će dodati dodatnu svježinu.
Poslužite (po mogućnosti na nestandardni način, npr. u maloj posudi ili tavi :) dio gulaša zajedno s porcijom dobro posoljenih Pati Parts i nekoliko tortilja (mogu se prethodno zagrijati u tavi ili pećnici - također ih možete lagano trljati mokrom rukom i zagrijati u mikrovalnoj pećnici). Uživajte u jelu!
Dobar savjet:
Naši ostali proizvodi iz ove linije - Pati Parts i Pati Parts Garlic - bit će savršeni uz ovo jelo.