Rebra marinirana u BBQ umaku sa salatom, korijanderom i kiselim vrhnjem poslužena s pikantnim AVIKO Pati Parts Tex Mex

Rebra marinirana u BBQ umaku sa salatom, korijanderom i kiselim vrhnjem poslužena s pikantnim AVIKO Pati Parts Tex Mex

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 60-90
Friteza
Pećnica
Tava

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Pati Parts Tex Mex
1,5 kg svinjskih rebrica

Marinada:
2 žlice šećera od trske
2 žlice mljevene slatke paprike
1 čajna žličica kima
1 žličica papra
1 žličica češnjaka u prahu
1/2 žličice senfa
1/8 žličice sjemenki celera
ekstra djevičansko maslinovo ulje
BBQ umak
ocat i sok od jabuke za začinjavanje rebara

Salata:
300 g celera
šaka šarenih rajčica
1 glavica crvenog luka
vezica korijandera
limeta
125 g kiselog vrhnja
sol i papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje

1. Očistite rebra.
2. U zdjeli pomiješajte sastojke za marinadu i pripremljenom marinadom premažite rebra.
3. Zatim stavite rebra na posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 40 minuta.
4. Nakon 40 minuta pečenja uklonite aluminijsku foliju, rasporedite BBQ umak na rebra i nastavite peći još sat i pol.
5. Provjerite jesu li rebra kuhana i skida li se meso s kostiju lako. Ako je potrebno, pecite još 15-20 minuta.
6. Pripremite AVIKO Pati Parts Tex Mex prema uputama na pakiranju - možete ih ispeći na pladnju za pečenje zajedno s rebrima.

Salata:
1. Rajčice prerežite na pola, luk narežite u obliku polumjeseca, a celer na kockice.
2. Pomiješajte vrhnje sa sokom od pola limete, solju, paprom i kapljicom maslinovog ulja.
3. Nasjeckajte korijander. Stavite povrće u zdjelu, prelijte umakom i pospite korijanderom.

Uživajte u jelu! :)

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi