Mini burgeri s AVIKO Sweet potato fries krumpirićima
AVIKO Sweet potato fries
Umak od sira:
30 g maslaca
1 žlica brašna
1,5 šalice mlijeka
250 g naribanog sira (edamer, leerdammer i cheddar)
1 jalapeño papričica, sitno sjeckana
1/2 zelene paprike, sitno sjeckane
sol
Guacamole:
2 zrela avokada
1/2 zelene jalapeño papričice
1/2 glavice luka
1 limeta
sol i papar
Hamburgeri:
12 mini peciva
500 g mljevene junetine
1 jaje
50 g krušnih mrvica
sol i papar
1 žlica senfa
1 žlica mješavine slatke i ljute mljevene paprike
maslinovo ulje
AVIKO Sweet potato fries pripremite kako je predloženo na pakiranju.
Umak od sira:
U loncu rastopite maslac, dodajte nasjeckanu papriku i čili, zatim brašno i mlijeko, pa polako miješajte kako ne bi zagorjelo. Kada krema ima odgovarajuću konzistenciju, dodajte naribani sir i miješajte dok se otopi, zatim poslužite. Ako je umak pregust, dodajte malo mlijeka, a ukoliko je prerijedak, dodajte malo sira.
Guacamole:
Nasjeckajte luk i čili. Ogulite i izrežite avokado, dodajte mu sok od limete i zgnječite ga vilicom. Umiješajte luk i čili, začinite solju i paprom i poslužite.
Hamburgeri:
U velikoj zdjeli pomiješajte junetinu, senf, mljevenu papriku, jaje i krušne mrvice - miješajte smjesu rukama i oblikujte 12 malih kuglica pa ohladite u hladnjaku 30 minuta.
Spljoštite ih pa pržite u teflonskoj tavi dok ne porumene, ali ostanu sočne. U drugoj tavi zagrijte peciva prerezana na polovice.
Kad su hamburgeri spremni, začinite ih i stavite u peciva.