Mini burgeri s Halloumi sirom, AVIKO Onion Rings, pikantnom šalšom i salatom
AVIKO Onion Rings
8 malih peciva
300 g mljevene junetine
vezica peršina
sol i papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
150 g Halloumi (grill) sira
Umak:
2 pečene paprike
50 g peršina
1 svježi čili
1 glavica luka
nekoliko listova svježeg origana
2 režnja češnjaka
110 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
10 g mednog octa
2 g kima
sol i papar
Salata:
2 glavice zelene salate
sol i papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
limun
Pripremite kolutiće luka prema uputama na pakiranju - bilo u fritezi ili u pećnici.
Hamburger:
1. Stavite meso u zdjelu i pomiješajte ga s nasjeckanim peršinom te začinite solju i paprom.
2. Formirajte osam mini burgera promjera nešto većeg od peciva.
3. Pržite burgere u tavi s debelim neprijanjajućim dnom.
Halloumi:
Pržite sir u tavi.
Salata:
Rastrgajte salatu i začinite ju solju, paprom, maslinovim uljem i limunom.
Umak:
1. Ogulite režanj češnjaka i narežite ga na tanke kriške.
2. Izrežite čili po dužini, izvadite sjemenke i izrežite ga na tanke trake.
3. Luk ogulite i narežite na kolute.
4. Peršin operite, odrežite lišće i sitno nasjeckajte. Trebali biste dobiti oko 30 g peršina.
5. Isto ponovite s listovima origana, od kojih biste trebali dobiti oko 5 g.
6. Sve nasjeckane sastojke stavite u blender, začinite solju, paprom, kimom, octom, maslinovim uljem i paprikom te dobro izmiješajte.
Izrežite peciva na pola i lagano ih popecite na žaru. Na jednu polovicu peciva rasporedite umak, na njega halloumi sir, burger i kolutiće luka te sve prekrijte gornjom polovicom peciva. Poslužite uz svježu salatu.
Dobar savjet:
Koristite različite vrste peciva - pšenično, integralno, od cjelovitih žitarica ili fitness. Osim toga, svaki mini hamburger možete pričvrstiti čačkalicom.