Pileći burger sa salatom od proljetnog povrća, guacamoleom i AVIKO Super Crunch Zig Zag krumpirićima
1 pakiranje Aviko Super Crunch Zig Zag fries 750 g
500 g mljevenog mesa od pilećih prsa
4 peciva za burgere
80 g mlijeka
3 žlice brašna tip 00
češnjak u prahu
peršin
1 žličica senfa
1 žličica ljutog kečapa
2 jaja
sol i papar
2 žlice naribanog sira Parmigiano Reggiano
krušne mrvice pomiješane s tostiranim kukuruznim brašnom
maslinovo ulje za prženje
Salata:
250 g miješanih salata
vezica rotkvica
1 mladi luk
2 rajčice
1 krastavac
sol
papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 limun
Guacamole:
1 zreli avokado
1 zelena čili papričica
1 rajčica
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
10 g soka od limuna
10 g ljutike
sol i papar
Super Crunch Zig Zag krumpiriće pripremite prema uputama na pakiranju.
Guacamole:
1. Izrežite avokado na pola po dužini i žlicom uklonite košticu. Zatim izvadite meso i stavite ga u zdjelu.
2. Pomiješajte pulpu sa sokom od pola limuna, začinite solju i paprom te zgnježite vilicom.
3. Sitno nasjeckajte ljutiku. Operite rajčicu i izrežite je na kockice. Čili papričicu prerežite na pola, izvadite sjemenke i izrežite na trake, a zatim na sitne kockice.
4. U zdjeli s avokadom pomiješajte ljutiku, rajčicu, čili i maslinovo ulje. Dobro promiješajte i začinite solju i paprom.
Salata:
1. Povrće narežite na kriške.
2. Stavite salatu u zdjelu, dodajte povrće i začinite po ukusu limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i paprom.
Burgeri:
1. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, 1 jaje, češnjak, peršin, mlijeko, ribani sir Parmigiano Reggiano, senf, kečap i začinite solju i paprom. Dobro promiješajte i stavite na dasku za tijesto te oblikujte u veliki kvadrat debljine oko 1 cm.
2. Pospite ga brašnom odozgo, zatim pomoću čaše ili posebnog diska iz mesa izrežite pljeskavice (burgere).
3. Pospite burgere brašnom sa svih strana, stavite ih u zdjelu s umućenim jajetom, a zatim u zdjelu s krušnim mrvicama i tostiranim kukuruznim brašnom.
4. Pržite burgere u dubokom ulju. Gotove burgere stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta dok pravilno ne porumene i postanu hrskavi.
5. Peciva prerežite na pola, na donju polovicu stavite salatu i pljeskavicu.
6. Rasporedite guacamole na drugu (gornju) polovicu peciva i poklopite burger.
7. Poslužite na tanjuru s porcijom posoljenog pomfrita i guacamoleom sa strane.
Dobar savjet:
Nakon što prerežete peciva, možete ih lagano zapeći u pećnici - na donju polovicu možete staviti i krišku sira. Burger se može prerezati na pola i pričvrstiti čačkalicom.