AVIKO Super Crunch Original pečen s Parmigiano Reggianom, češnjakom, čili uljem i Aioli umakom
AVIKO Super Crunch Original
3 režnja češnjaka
maslinovo ulje s čilijem
50 g naribanog sira Parmigiano Reggiano
vezica peršina
Za Aioli umak trebate:
4 pečena režnja češnjaka
ulje repice
sol
1 žlica procijeđenog soka od limuna
bijeli papar
žumanjci: 2 sirova i 1 kuhani
1. Zagrijte pećnicu na temperaturu navedenu na pakiranju.
2. Obložite pladanj za pečenje papirom za pečenje i po želji poškropite čili uljem.
3. Rasporedite krumpiriće, pospite naribanim Parmigiano Reggianom i stavite režnjeve češnjaka između pomfrita.
4. Pecite prema uputama proizvođača.
Umak Aioli:
1. Zapecite češnjak u teflonskoj tavi.
2. Odvojite žumanjak iz kuhanog jajeta.
3. Sameljite češnjak i sol u mužaru.
4. Prebacite u blender, dodajte sirove žumanjke i blendajte polako dodajući ulje, dok ne dobijete gustu kremu.
5. Zaustavite mikser, dodajte limunov sok, zdrobljeni kuhani žumanjak i nastavite miješati nekoliko sekundi te začinite solju i paprom.