AVIKO Grip 'n Dip krumpirići s umakom od pečenog kukuruza
AVIKO Grip 'n Dip
Umak od pečenog kukuruza:
2-3 klipa kukuruza ili 1 konzerva kukuruza
1 vezica korijandera
1 jalapeño papričica
2 rajčice
1 glavica crvenog luka
2-3 žlice maslinovog ulja ili rastopljenog maslaca
2 limete
sol po ukusu
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite AVIKO Grip'n Dip krumpiriće oko 12 minuta, a prema uputama na pakiranju.
Kukuruz pecite na žaru na maslinovom ulju ili maslacu. Svježi klip kukuruza je mnogo bolji izbor u ovom receptu. Ako odaberete svježi kukuruz, oštrim nožem nakon pečenja odstranite zrnje. Ukoliko koristite konzervirani kukuruz, pržite ga u tavi nekoliko minuta.
Rajčice i luk narežite na male kockice, a jalapeño papričicu na tanke kriške. Sve začinite solju te pomiješajte sa sokom limete i sjeckanim korijanderom. Na kraju dodajte kukuruz i sve dobro promiješajte.
Dobar savjet:
Ovom receptu možete dodati i mango ili avokado. Ukoliko vam sama jalapeño papričica nije dovoljno pikantna, dodajte i prstohvat čilija.