AVIKO Grip'n dip krumpirići s veganskim umakom od ''sira'' na bazi krumpira
AVIKO Grip 'n Dip fries
Umak od ''sira'':
2-3 krumpira
1 mrkva ili ¼ male Hokkaido bundeve
1 glavica luka
½ šalice biljnog napitka
3 žlice maslinovog ili nekog drugog ulja
1 žlica soja sosa
¼ šalice pahuljica prehrambenog kvasca
začini: sol po ukusu, 1/2 žličice dimljene paprike, 1/2 žličice kurkume
Za posluživanje: svježe bilje (npr. 1/2 vezice vlasca)
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite Grip 'n Dip krumpiriće oko 12 minuta, prema uputama na pakiranju.
Krumpir, mrkvu (ili bundeve) i luk ogulite i kuhajte u maloj količini slane vode s biljnim napitkom. Kada povrće omekša ulijte vodu u drugu posudu. Stavite povrće u blender i pomiješajte s pahuljicama kvasca, uljem, soja sosom i začinima. Po želji začinite solju i dodajte vode ako je umak pregust.
Pečene Grip 'n Dip krumpiriće poslužite s umakom i po želji posipajte, na primjer, svježim vlascem.