AVIKO Mini Rösti sa svinjskim medaljonima od lungića, hrskavom slaninom i pastom od svježeg graška
AVIKO Rösti Mini Airfryer
500 g svinjskog lungića, narezanog na 8-12 medaljona (2-3 po osobi)
1 režanj češnjaka
1 grančica ružmarina
300 g svježeg graška
300 g vode
2 mlada luka
sol i papar
ribani sir Parmigiano Reggiano
150 g pancete ili slanine
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Pripremite AVIKO Rösti Mini prema uputama na pakiranju.
Pasta od graška:
1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite nasjeckani mladi luk. Dodajte grašak i vodu, začinite solju i kuhajte 10 minuta.
2. U međuvremenu pržite pancetu u posebnoj tavi. Čim postane hrskava, stavite ju na komad papirnatog ručnika kako biste ocijedili višak masnoće.
3. Čim je grašak spreman, stavite ga u blender s nekoliko žlica vode od kuhanja i miješajte. Dodajte naribani sir Parmigiano Reggiano i ponovno miješajte dok ne dobijete gustu, ujednačenu smjesu.
Meso:
1. U tavi pržite češnjak i grančicu ružmarina s malo maslinovog ulja.
2. Zatim dodajte svinjske medaljone i pržite ih 4-5 minuta sa svake strane.
Na tanjur poslužite nekoliko Aviko Mini Rösti, porciju kreme od graška, 2-3 svinjska medaljona i sve pospite pancetom.
Dobar savjet!
Ukrasite vlascem, prženim polovicama mladog luka i sjemenkama graška. Po ukusu začinite solju i paprom.