AVIKO Potato pancakes s mascarponeom i brzim džemom od jabuka i krušaka s kardamomom, anisom i klinčićima
AVIKO Potato pancakes
1 paket mascarponea
100 g vrhnja za šlag
1/2 žličice limunove korice
1 žlica šećera u prahu
1 žličica prirodne vanilije
1 kg jabuka
1 kg krušaka
1 žlica soka od limuna
1 žličica limunove korice
1/2 žličice mljevenog kardamoma
1/2 žličice mljevenog anisa
1/2 žličice mljevenog klinčića
2 žlice meda
50 g maslaca
Počnite s pripremom palačinki od krumpira prema uputama na pakiranju.
Jabuke i kruške ogulite i narežite na kockice. Zatim u tavi rastopite maslac s medom i začinima. Kad smjesa počne intenzivno mirisati, dodajte jabuke i kruške. Pržite džem oko 10-15 minuta u poklopljenoj tavi, a zatim maknite poklopac da višak vode ispari.
Mascarpone umutite s tučenim vrhnjem, limunovom koricom, šećerom u prahu i vanilijom.
Na tople palačinke rasporedite džem i po žlicu šlaga. Poslužite odmah.