AVIKO Potato pancakes s poširanim jajima, šparogama i umakom hollandaise
AVIKO Potato pancakes
4 jaja
1-2 vezice zelenih šparoga
1 vezica vlasca
1 žličica soli
1 žličica šećera
4 žumanjka
1-2 žličice limunovog soka
100 g maslaca
sol po ukusu
1-2 žlice bijelog vinskog octa
sito s malim rupama
žlica s prorezima
Počinjemo s pripremom AVIKO Potato pancakes prema uputama na pakiranju.
Hollandaise umak: rastopite maslac i istucite žumanjke sa solju i limunovim sokom u vodenoj kupelji. Polako dodajte maslac, neprestano miješajući. Ostavite umak sa strane.
Prokuhajte vodu sa soli i šećerom, odrežite drvenaste krajeve šparoga i kuhajte ih 8-10 minuta.
Ulijte vodu u lonac na oko 6-8 centimetara. Kad voda proključa, dodajte ocat, 1 žličicu soli i smanjite temperaturu. Stavite jaje u cjedilo, a zatim u vruću vodu. Kuhajte 2-3 minute u vrlo vrućoj - ali ne kipućoj - vodi. Začinite solju po ukusu.
Na tanjur stavite palačinke od krumpira, zatim šparoge i poširano jaje. Obilno prelijte hollandaise umakom i pospite nasjeckanim vlascem.
Dobar savjet: potopite žlicu u vodi prije stavljanja jaja u vruću vodu.