AVIKO Rösti pancakes poslužene sa sicilijanskom caponatom
AVIKO Rösti Rondjes Naturel
2 paprike
2-3 krumpira
2 patlidžana
2 stabljike celera
30 g pinjola
30 g kapara
šaka crnih maslina
300 g rajčice
1/2 šalice octa
2 žličice šećera
ekstra djevičansko maslinovo ulje
bosiljak
sol
Pripremite Rösti palačinke prema uputama na pakiranju - u pećnici, u tavi ili u fritezi.
Caponata je mješavina povrća na bazi patlidžana s lukom, rajčicom, crnim maslinama, kaparama i svježim bosiljkom.
1. Operite povrće. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Operite paprike, uklonite sjemenke i izrežite na trake. Operite patlidžan i izrežite ga na kockice.
2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite krumpir.
3. Paprike pržite u zasebnoj tavi. Kada su gotove, možemo im dodati patlidžan.
4. U međuvremenu luk i celer narežite na kockice.
5. Zagrijte maslinovo ulje u loncu, dodajte luk i celer i pržite dok luk ne postane staklast. Zatim dodajte rajčice izrezane na kockice, kapare i pinjole. Začinite solju, promiješajte i ostavite sa strane.
6. Kada je povrće isprženo, stavite ga na komad papirnatog ručnika kako biste ocijedili višak masnoće, a zatim ga premjestite u lonac s rajčicama.
7. Povećajte temperaturu i dobro promiješajte.
8. Otopite šećer u octu te ga dodajte ga u lonac i kuhajte još 2 minute.
Stavite dio caponate na tanjur i na nju stavite vruće palačinke - 4-5 komada po osobi.
Dobar savjet:
Sve ukrasite svježim listovima bosiljka, začinite solju i paprom te prelijte s nekoliko kapi dobrog maslinovog ulja. Uživajte u jelu!