

AVIKO Skinny Fries krumpirići s domaćom aquafaba majonezom





AVIKO Skinny Fries
1 limenka slanutka
2 žličice vinskog octa
1/2 žličice senfa
1/2 žličice crne soli
1 žlica pahuljica prehrambenog kvasca
prstohvat šećera
1 1/2 šalice dobrog ulja
1 režanj češnjaka
začini: 1 čajna žličica češnjaka u granulama, 1 čajna žličica luka u prahu, 1 žličica mljevene paprike, 1/2 žličice suhog peršina, 1/2 žličice origana, 1/2 žličice čilija, 1/2 žličice soli
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Krumpiriće pecite na pladnju za pečenje obloženom papirom za pečenje oko 20 minuta.
2. U međuvremenu pripremite majonezu i mješavinu začina za krumpiriće.
Ulijte vodu iz 1 limenke slanutka u visoku posudu i dodajte vinski ocat, senf, sol, šećer, češnjak i neaktivne pahuljice kvasca. Miješajte štapnim mikserom dok se svi sastojci dobro ne sjedine, a zatim polako dolijevajte ulje, miješajući bez prekida najvećom brzinom. Kada ste ulili otprilike pola količine ulja, počnite pomicati mikser gore-dolje kako bi se svi sastojci sjedinili, a majoneza zgusnula.
3. Dio majoneze stavite u malu posudu, a preostali dio stavite u hladnjak. Domaću majonezu možete čuvati u hladnjaku i upotrijebiti u roku od dva tjedna.
4. Pomiješajte začine: češnjak u granulama, luk u prahu, mljevenu papriku, suhi peršin, origano, čili i sol. Pomiješajte krumpiriće sa začinima i poslužite s majonezom.