Okruglice od tune s domaćom salatom i AVIKO Super Crunch Julienne krumpirićima
AVIKO Super Crunch Julienne fries
230 g konzervirane tune
60 g toast kruha
1 šalica mlijeka
1 jaje
2 žlice naribanog parmezana
1 žlica kapara
malo svježeg peršina
krušne mrvice za pohanje
ulje za prženje ili 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Salata:
250 g tvrdih, žutih rajčica
3 stabljike celera
150 g rotkvice
sol i papar
limun
Majoneza od jogurta:
1 jaje
200 ml suncokretovog ulja
1 limunovog
prstohvat soli
1 žličica senfa
100 g grčkog jogurta
Pripremite Super Crunch Julienne krumpiriće prema uputama na pakiranju.
Okruglice:
1. Ocijedite tunu i stavite je u zdjelu.
2. Namočite tost u mlijeku, a možete dodati i malo vode.
3. Ocijedite ga i dodajte u zdjelu s tunom zajedno s jajetom, sjeckanim peršinom, ocijeđenim kaparima i parmezanom.
4. Pažljivo mijesite i oblikujte u okruglice veličine približno 4-5 cm. Gotove okruglice uvaljajte u krušne mrvice.
5. Posložite okruglice na pladanj obložen papirom za pečenje. Poškropite ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 20 minuta, a na kraju na nekoliko minuta uključite funkciju roštilja. Okruglice također možete pripremiti i:
- u tavi - zagrijte maslinovo ulje u tavi s neprijanjajućim dnom i pržite ih 5-6 minuta dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana.
- ili u dubokom ulju - zagrijte ulje u visokom loncu i pržite okruglice 1 minutu dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Salata:
1. Operite i osušite rajčice, a zatim ih narežite na kockice, polovice ili četvrtine.
2. Temeljito operite stabljike celera i izrežite ih na tanke kriške.
3. Operite i sitno nasjeckajte rotkvicu.
4. Pomiješajte sve povrće u zdjeli i začinite solju, paprom, maslinovim uljem i malo limunovog soka.
Majoneza od jogurta:
1. U blenderu pomiješajte ulje, jaje sobne temperature, limunov sok, sol i senf.
2. Miješajte 30 sekundi kako biste dobili gustu, bijelu smjesu ujednačene konzistencije.
3. Dodajte jogurt i dobro promiješajte.
4. Gotovu majonezu premjestite u zdjelu i stavite u hladnjak barem 30 minuta prije posluživanja.
Na svaki tanjur stavite porciju pomfrita, salatu, nekoliko okruglica i malo majoneze.
Dobar savjet:
Možete koristiti tunu konzerviranu u vlastitom soku, ali najbolje rezultate ćete postići korištenjem kvalitetne tune u maslinovom ulju.