AVIKO Super Crunch Original krumpirići s kimchijem, furikakeom i vlascem
AVIKO Super Crunch Original
1 kineski kupus
2-3 žlice korejske Gochujang čili paste
komad svježeg đumbira (3 cm)
2 žlice ribljeg umaka
2 žličice rižinog octa
2 češnja češnjaka
2 vezice vlasca
1 mrkva
1 jabuka
sol
1 žličica šećera
1/3 šalice oljuštenih pečenih sjemenki sezama
1/3 šalice sjemenki crnog sezama
1 nori alga
2-3 žlice majoneze
1. Kupus narežite na debele kriške, a zatim obilno pospite solju i ostavite sa strane. Nakon sat vremena kupus isperite pod tekućom vodom i pomiješajte s čili pastom, sitno naribanim đumbirom, ribljim umakom, rižinim octom, protisnutim češnjakom, nasjeckanim vlascem, grubo naribanom mrkvom i jabukom te šećerom. Sve temeljito promiješajte i ostavite tjedan dana u staklenci na tamnom mjestu. Miješajte svaka 2-3 dana, a zatim staklenku stavite u hladnjak.
2. Kada je kimchi spreman, pripremite krumpiriće. Krumpiriće stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite oko 20 minuta.
3. U međuvremenu izvadite kimchi iz hladnjaka i izlijte 5-6 žlica soka te ga pomiješajte s majonezom.
4. Za furikake izblendajte nori s pomiješanim crno-bijelim pečenim sjemenkama sezama. Sitno nasjeckajte korijander i vlasac.
5. Stavite kimchi na pečene krumpiriće, dodajte majonezu sa sokom od kimchija, pospite svježim začinskim biljem i furikakeom.