Bijele mesne okruglice pirjane u umaku od sira s paprikom, češnjakom i AVIKO Super Crunch Zig Zag krumpirićima

Bijele mesne okruglice pirjane u umaku od sira s paprikom, češnjakom i AVIKO Super Crunch Zig Zag krumpirićima

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 20-35
Friteza
Pećnica

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Super Crunch Zig Zag
500 g mljevenog mesa od peradi
2 jaja
100 g odstajale sredine od kruha
čaša mlijeka
100 g naribanog sira Parmigiano Reggiano
sol i papar
sjeckani peršin
2 mrkve
1 celer
1 bijeli luk
čaša bijelog vina
čaša tople vode
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Umak od sira i papra:
1 vezica peršina
pečene paprike: 1 žuta i 2 crvena
150 g svježeg sira
1 luk
1 režanj češnjaka
čili u prahu
sol

AVIKO Super Crunch Zig Zag pripremite prema uputama na pakiranju.

Mesne okruglice:
1. Namačite kruh u mlijeku 5 minuta, zatim ga ocijedite i ostavite sa strane.
2. U posudi razmutite jaja, dodajte mljeveno meso, naribani Parmigiano Reggiano sir, prethodno namočeni kruh, sjeckani peršin, prstohvat soli i papra te sve dobro miješajte rukama dok ne dobijete ujednačenu i meku konzistenciju.
3. Oblikujte mesne okruglice tako da budu veličine približno 2 cm.
4. Mrkvu i celer narežite na kockice. Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte.                                         
5. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i na njemu pržite nasjeckano povrće.
6. Dodajte mesne okruglice i pržite nekoliko minuta.
7. Ulijte čašu bijelog vina, pojačajte vatru i pričekajte da alkohol ispari.
8. Začinite solju i ulijte čašu tople vode. Pokrijte poklopcem i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, povremeno okrećući mesne okruglice.
9. Nakon tog vremena, tekućina bi se trebala reducirati, a mesne okruglice biti dobro pržene i mekane.

Umak od sira i paprike:
1. Paprike pecite u pećnici zagrijanoj na 250°C 30 minuta.
2. Nakon pečenja im uklonite kožu. Jednu od crvenih paprika narežite na manje komada i ostavite sa strane.
3. Peršin temeljito operite, a luk i češnjak sitno nasjeckajte.
4. U blenderu miješajte pečene paprike, peršin, luk, češnjak i svježi sir. Na kraju začinite solju i čilijem.

Krumpiriće poslužite na tanjur i začinite po ukusu. Na drugi tanjur ili u malu tavu poslužite umak, mesne okruglice i pečenu papriku. Lagano promiješajte i dekorirajte omiljenim začinskim biljem.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi