Rajčice punjene dimljenom skušom, bisernim ječmom, kaparama i maslinama s AVIKO Super Crunch Original krumpirićima i tzatziki umakom

Rajčice punjene dimljenom skušom, bisernim ječmom, kaparama i maslinama s AVIKO Super Crunch Original krumpirićima i tzatziki umakom

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 25
Pećnica
Bez glutena

Glavni potreban sastojak

Sastojci

2 pakiranja Aviko Super Crunch fries
4 velike rajčice
120 g bisernog ječma, kuhanog al dente
90 g grillane skuše u ulju, ocijeđene
10 crnih maslina bez koštica
10 kapara
maslinovo ulje
sol i papar
nekoliko listova bosiljka

Za tzatziki umak trebat će vam:
500 g grčkog jogurta
2 češnja češnjaka
1 svježi krastavac
maslinovo ulje
kopar
sol i papar
2 žlice soka od limuna

1. Operite rajčice, uklonite gornji dio te ih izdubite žlicom.
2. Zadržite pulpu i vrhove.
3. U velikoj zdjeli nasjeckajte ocijeđenu skušu, polovicu sačuvane pulpe rajčice, narezane masline i kapare.
4. Dodajte biserni ječam i sjeckani bosiljak. Rajčice napunite tako pripremljenim nadjevom, pokrijte ih gornjim dijelom i ohladite u hladnjaku.

Tzatziki umak:
1. Krastavac naribajte na krupnijem ribežu, premjestite ga na sito iznad zdjele i tako ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena.
2. Nakon što ga izvadite, dobro ga pritisnite rukama kako biste ga potpuno ocijedili.
3. Češnjak sitno nasjeckajte, pomiješajte s jogurtom i krastavcem, začinite solju, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte kopar i na kraju rashladite.

Rajčice poslužite s krumpirićima i tzatziki umakom.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi