AVIKO Zig Zag pomfrit s pilećom salatom, hrskavom slaninom, baby špinatom i umakom od jogurta
AVIKO Zig Zag Fries
300 g svježeg špinata, opranog i osušenog
80 g Emmentalera
1 pileća prsa
300 g narezane slanine
nekoliko grančica timijana
sol i papar
Za umak vam je potrebno:
1 režanj češnjaka
4 fileta inćuna
3 žlice limunovog soka
maslinovo ulje
1 šalica prirodnog jogurta
sol i papar
1. Ogulite i zgnječite češnjak, a zatim ga u blenderu pomiješajte s inćunima, limunovim sokom i maslinovim uljem te po ukusu začinite solju i paprom.
2. Sir narežite na kockice. Špinat stavite u nisku, široku zdjelu. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Kriške slanine složite na pladanj za pečenje obložen papirom za pečenje te pecite u pećnici dok ne postanu zlatne i hrskave. Kad su gotove premjestite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom kako biste isušili višak masnoće.
3. Pripremite krumpiriće prema uputama na pakiranju. U međuvremenu pileća prsa pržite u tavi s nekoliko grančica majčine dušice, začinite solju i paprom te pirjajte pokriveno dok ne bude spremno i ne dobije ukusnu rumenu boju.
4. Pomiješajte listove špinata s polovicom pripremljenog umaka, piletinu narežite na tanke kriške i složite na špinat sa slaninom, krumpirićima i sirom te prelijte ostatkom umaka.