Bakalar pečen sa začinskim biljem, maslacem i limunovom koricom poslužen s Aviko Pati Parts
AVIKO Pati Parts 600g
600g fileta bakalara
korica 1/2 limuna
3 grančice svježe majčine dušice (ili suhog začina)
3 grančice svježe mente (ili suhog začina)
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
2 cijele glavice češnjaka
2-3 limuna
1. Pripremite Pati Parts prema uputama na pakiranju.
2. Izrežite češnjak i glave limuna na polovice i pržite ih u tavi na malo maslinovog ulja.
3. Filetirajte bakalar i - ako je potrebno - uklonite kosti kuhinjskom pincetom.
4. Filete stavite na nauljeni pladanj za pečenje obložen papirom za pečenje. Začinite ih paprom, solju, sitno sjeckanim začinskim biljem i naribanom limunovom koricom. Na svaki filet stavite malo maslaca.
5. Bakalar pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 10 minuta. Prije posluživanja začinite ga svježom majčinom dušicom.
Na duboki tanjur poslužite porciju Pati Parts, filet bakalara s preljevom te pečeni češnjak i limun. Po ukusu začinite solju i paprom, a ribu također možete preliti s malo maslinovog ulja.
Dobar savjet:
Isprobajte i ostale Aviko Pati Parts (Tex Mex i Pati Parts Garlic) - također će savršeno odgovarati ovom jelu!