Bakalar pirjan u vinu, čiliju, korijanderu i limunskoj travi poslužen s AVIKO Purée with carrot
AVIKO Purée with carrot
600 g fileta bakalara
2 režnja češnjaka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
čili
vezica korijandera
Marinada:
4 žlice vode
sok od 1/2 limuna
suho bijelo vino
2 žličice naribanog đumbira
1 stabljika limunske trave
1. Izgnječite limunsku travu, a zatim je vrlo tanko izrežite.
2. U zdjeli pomiješajte vodu s limunovim sokom, bijelim vinom, đumbirom i sjeckanom limunskom travom.
3. U marinadu stavite filete bakalara, posudu prekrijte folijom i stavite u hladnjak da se marinira 30 minuta.
4. U tavi pržite češnjak s čilijem bez sjemena prerezanim na pola, dodajte filete bakalara (ocijeđene od marinade, ali ne osušene) i pržite ih 10 minuta s malo marinade. Na kraju po ukusu začinite solju.
5. Pire pripremite prema uputama na pakiranju.
Filete bakalara pospite nasjeckanim korijanderom i nekoliko kapi maslinovog ulja te poslužite zajedno s porcijom pirea, povrća, limuna i začinskog bilja.
Dobar savjet:
Pire od mrkve možete zamijeniti našim tradicionalnim pireom s mlijekom i maslacem ili verzijom sa špinatom. Jelo će također biti savršeno s drugim ribama - npr. filetima lososa ili pastrve.