Pileći gulaš s gljivama i vlascem poslužen s AVIKO Purée with fresh spinach

Pileći gulaš s gljivama i vlascem poslužen s AVIKO Purée with fresh spinach

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 20-30
Pećnica
Lonac
Mikrovalna pećnica

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Purée with fresh spinach
600 g pilećeg filea
1 pakiranje smrznutih gljiva (450 g)
200 g mladog luka (cca 5-6 kom)
2 žlice maslaca
200 ml vrhnja za šlag s 36% m.m.
1/2 šalice suhog bijelog vina
2 šalice povrtnog temeljca
ekstra djevičansko maslinovo ulje
nekoliko grančica svježeg ružmarina
sol i papar

1. Pileći file narežite na kockice. U tavi pirjajte mladi luk s maslacem i maslinovim uljem. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
2. Dodajte odmrznute i osušene gljive i dobro promiješajte. Sve kuhajte oko 5 minuta. Dodajte vino i pustite da alkohol ispari.
3. Začinite solju, paprom i ružmarinom. Ulijte temeljac i kuhajte još 10-15 minuta.
4. Dodajte slatko vrhnje i kuhajte dok umak ne postane kremast.
5. Pire pripremite prema uputama na pakiranju.

Na tanjur stavite 4 žlice/porcije pirea i pospite ih maslinovim uljem i s malo umaka od gulaša. Gulaš poslužite u zasebnoj zdjeli.

Dobar savjet:
Sviđa li vam se okus? Kušajte ovo jelo s našim tradicionalnim pireom (s maslacem i mlijekom) ili s pireom od mrkve!

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi