Pečena cvjetača s cimetom, grill sirom i AVIKO Purée with milk and butter
AVIKO Purée with milk and butter
1 velika cvjetača
Krema:
2 žličice cimeta u prahu
1/2 žličice muškatnog oraščića
prstohvat kima
mljevena slatka paprika
1 žlica tahinija
sol i papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
po potrebi malo vode
Osim toga:
4 kriške halloumi sira
Cvjetača:
1. Očistite cvjetaču i izrežite je na male komadiće pazeći da se ne raspadne.
2. Stavite ju u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
3. Pomiješajte začine u zdjeli i posipajte ih po cvjetači. Prekrijte papirom za pečenje i aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 minuta.
4. Potom maknite papir za pečenje i foliju te pecite još 10 minuta dok ne porumeni.
Halloumi sir:
1. Sir narežite na kriške debljine oko 1 cm.
2. Pržite ga u zagrijanoj grill tavi s malo maslinovog ulja oko 1 minutu sa svake strane.
Pripremite Aviko PURÉE WITH MILK AND BUTTER prema uputama na pakiranju.
Na tanjur stavite veću porciju pirea - dobro je lagano ga posuti maslinovim uljem. Poslužite uz cvjetaču (začinjenu po ukusu) i 1-2 komada halloumi grill sira.
Dobar savjet:
Isprobajte naše ostale piree - sa špinatom ili pireom od mrkve!