Engleski doručak: začinjeni grah u rajčicama, goveđe kobasice, pržene gljive, rajčice, jaja i AVIKO Rösti pancakes
AVIKO Rösti Rondjes Naturel
100 g gljiva
1 glavica luka
2-3 žlice ghee pročišćenog maslaca
1 režanj češnjaka
1 pakiranje konzerviranih rajčica
1 pakiranje konzerviranog bijelog graha
4 marquez goveđe kobasice
4 tanke kriške slanine
4 jaja
2 rajčice
začini: 1 čajna žličica kima, 1/2 žličice korijandera, 1 žličica mažurana, 1/2 žličice majčine dušice, prstohvat čilija i šećera, sol i papar po ukusu
za posluživanje: kruh, svježe začinsko bilje
Započnite pripremom graha u rajčicama: zagrijte žlicu pročišćenog (ghee) maslaca u tavi i pržite sitno nasjeckani luk, zatim dodajte začine: kumin, korijander, mažuran, čili, timijan i prstohvat šećera te konzervirane rajčice, sitno sjeckani češnjak i na kraju grah. Sve kuhajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta.
Istodobno zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pecite Rösti palačinke prema uputama na pakiranju, 15-20 minuta.
U međuvremenu na maslacu ispržite gljive s malo soli i na žaru ispecite rajčice. U zasebnoj tavi pržite goveđe kobasice i slaninu, a kad su gotove u istoj tavi ispržite jaja.
Na tanjur poslužite 2 žlice graha, 2 kobasice, 1 rajčicu, nekoliko gljiva, 2-3 žlice graha i 3-4 Röstija. Poslužite odmah.
Dobar savjet: Ovaj recept možete pripremiti i u vegetarijanskoj verziji pomoću nadomjestaka za meso, a umjesto Rösti palačinki koristite ukusne palačinke od krumpira Rösti Mini Airfryer!