Hrskavo pile s pečenim povrćem i ružmarinom posluženo s AVIKO Pati Parts Garlic
AVIKO Pati Parts Garlic
1 cijelo pile (cca 2 kg)
nekoliko grančica svježeg ružmarina (ili suhog začina)
nekoliko listova svježe kadulje (ili suhog začina)
4 režnja češnjaka
3 glavice luka
100 g maslaca
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 zelena paprika
1 tikvica
Povrće:
1. Papriku narežite na trakice, tikvice narežite na kriške i oba luka prerežite na pola. Sve začinite solju, paprom i ružmarinom te ostavite sa strane.
Pile:
1. U posudi pomiješajte tanko narezan svježi ružmarin, kadulju, sol, papar i maslinovo ulje. Smjesa bi trebala biti gusta i kremasta.
2. Premažite pile marinadom sa svih strana. U sredinu pileta stavite maslac i oguljeni luk.
3. Pile vežite kuhinjskom špagom tako da se tijekom pečenja ne raspadne.
4. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje (može i u veliku vatrostalnu posudu). Upamtite da je za svaki kilogram pileta potreban 1 1/2 sat pečenja.
5. Pile pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 35 minuta na najnižoj razini. Zatim otvorite vrata pećnice i prelijemo ga umakom od pečenja te pokrijte aluminijskom folijom. Zatvorite pećnicu i nastavite peći na 220 °C još 1 1/2 sat.
6. Nakon tog vremena, pile premjestite na srednju razinu, uklonite aluminijsku foliju, dodajte sjeckano povrće i sve dobro prelijte umakom od pečenja.
7. Na kraju pečenja uključite funkciju roštilja i zapecite pile kako biste dobili hrskavu kožicu.
8. Pripremite AVIKO Pati Parts Garlic prema uputama na pakiranju.
Servirajte jelo za stolom - pile na zasebnom pladnju s povrćem i začinjenim Pati Parts krumpirima. UŽIVAJTE U JELU!