Leća sa salsiccijom (talijanskom bijelom kobasicom), celerom, rajčicom i AVIKO Purée with milk and butter
AVIKO Purée with milk and butter
nekoliko talijanskih kobasica (salsiccia)
1 limenka leće (400g)
300 g pasirane rajčice
1 stabljika celera
1 mrkva
1 srednja glavica luka
2 režnja češnjaka
1/2 šalice suhog bijelog vina
1/2 L povrtnog temeljca
sol i papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
nekoliko listova kadulje
2 grančice ružmarina
1. Pržite kobasice u tavi ili na roštilju nekoliko minuta sa svake strane, dok ne porumene.
2. Mrkvu, celer i luk tanko nasjeckajte i pržite u tavi s malo maslinovog ulja. Nakon što povrće porumeni, dodajte češnjak i sve pržite 3-4 minute. Dodajte nasjeckanu kadulju i ružmarin.
3. Dodajte vino, pustite da alkohol ispari, zatim ulijte pasiranu rajčicu i povrtni temeljac te kuhajte 20 minuta.
4. Tada dodajte ocijeđenu leću i kuhajte još 15 minuta dok se umak ne zgusne.
5. Pire pripremite prema uputama na pakiranju.
Na svaki tanjur stavite porciju leće s povrćem, nekoliko ružica od pirea (možete koristiti vrećicu za tijesto) i 2-3 kobasice. Poslužite začinjeno solju i paprom, svježim ružmarinom i listovima kadulje.
Dobar savjet:
Probajte ovo jelo s našim drugim pireima - s mrkvom ili špinatom.