Mesna štruca sa salatom i aioli umakom, poslužena s AVIKO Purée with spinach

Mesna štruca sa salatom i aioli umakom, poslužena s AVIKO Purée with spinach

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 90-120
Pećnica
Lonac
Mikrovalna pećnica

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Purée with spinach
300 g mljevene junetine
300 g mljevene svinjetine
3 režnja češnjaka
50 g naribanog sira Parmigiano Reggiano ZOI
2 jaja
vezica peršina
krušne mrvice
2/3 kriške tost kruha
1 šalica mlijeka
sol i papar
muškatni oraščić
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 čaša suhog bijelog vina

Salata:
mješavina salate
sol i papar
limun
ekstra djevičansko maslinovo ulje

Umak aioli:
2 tekuća žumanjka
1 kuhani žumanjak
4 velika režnja češnjaka
300 ml ulja od kikirikija
1 žlica limunovog
sol i bijeli papar

1. Odrežite koricu s tost kruha i namočite ga u mlijeku. Dobro ocijedite i natrgajte.
2. Peršin operite i sitno nasjeckajte lišće zajedno s polovicom oguljenog češnjaka.
3. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso sa solju, paprom, naribanim sirom Parmigiano Reggiano, nasjeckanim češnjakom, sjeckanim peršinom, jajima, toast kruhom, nekoliko žličica krušnih mrvica, naribanim muškatnim oraščićem i dobro promiješajte do prilično kompaktne konzistencije.
4. Od smjese oblikujte roladu i uvaljajte ju u krušne mrvice.
5. Pržite češnjak u tavi s malo maslinovog ulja. Čim poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ga iz tave i stavite roladu te ju pržite sa svih strana.
6. Dodajte vino i pričekajte da alkohol ispari. Zatim roladu stavite u usku posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C jedan sat.
7. Povećajte temperaturu na 200°C i zapecite roladu sa svih strana tako da ravnomjerno porumeni.
8. Pripremite AVIKO Purée with spinach prema uputama na pakiranju.

Salata:
1. Operite salatu te ju začinite solju, paprom, s malo limuna i maslinovog ulja.

Umak aioli:
1. U blenderu miješajte češnjak sa solju.
2. Zatim dodajte svježe žumanjke i dolijevajte maslinovo ulje dok ne dobijete kremastu konzistenciju.
3. Dodajte 1 žlicu limunovog soka, zdrobljeni kuhani žumanjak i ponovno sve promiješajte.
4. Na kraju začinite solju i paprom.

Na tanjur poslužite porciju pirea, 1-2 kriške pečene mesne štruce i sve prelijte procijeđenim umakom od pečenja. Ukrasite listovima salate, a aioli umak poslužite u posebnoj zdjelici.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi