Medaljoni od lungića s umakom od sira posluženi s AVIKO Pati Parts Tex Mex
AVIKO Pati Parts Tex Mex
8-12 malih svinjskih medaljona od lungića, debljine oko 3 cm
1 čaša piva
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
ružmarin
Umak:
250 ml vrhnja s 36% m.m.
150g naribanog Cheddar sira
1 nepuna žličica slatke mljevene paprike
2 žličice paste od rajčice
prstohvat soli
1. Pripremite AVIKO Pati Parts Tex Mex prema uputama na pakiranju.
2. Ružmarin pržite u tavi s malo maslinovog ulja pa mu dodajte svinjske medaljone i pržite ih na srednjoj vatri 3 minute sa svake strane.
3. Prelijte ih pivom i pustite da alkohol ispari pa začinite solju i paprom.
4. Reducirajte tekućinu dok ne dosegne kremastu konzistenciju. Ugasite vatru i meso pustite da odstoji 2 minute pa poslužite s umakom od cheddar sira.
Umak:
1. Naribajte Cheddar sir.
2. U loncu zagrijte vrhnje sa slatkom paprikom i pastom od rajčice.
3. Dobro promiješajte i dodajte naribani sir. Miješajte dok se sve ne otopi.
Svaki tanjur ukrasite umakom šireći ga žlicom. Po osobi poslužite 2-3 medaljona i desetak komada krumpira. Po ukusu začinite solju i paprom te ukrasite začinskim biljem.
Dobar savjet!
Kao alternativu Pati Parts Tex Mex, preporučujemo i druge okuse Pati Parts ili naše specijalitete od pire krumpira - AVIKO Pom' Croquettes ili AVIKO Pom' Noisettes.