Nedjeljno pečenje - pureća prsa punjena špinatom, lukom, sušenim rajčicama i omletom poslužena s umakom od sira i AVIKO Purée with carrot

Nedjeljno pečenje - pureća prsa punjena špinatom, lukom, sušenim rajčicama i omletom poslužena s umakom od sira i AVIKO Purée with carrot

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 25-35
Pećnica
Lonac
Mikrovalna pećnica

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Purée with carrot
800 g purećih prsa
200 g špinata
2 velika jaja
200 g sušenih rajčica
1 stabljika celera
1 mrkva
2 glavice luka
1 grančica ružmarina
1 režanj češnjaka
1/2 čaše suhog bijelog vina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1/2 litre povrtnog temeljca
sol i papar

Umak od sira:
1/2 litre mlijeka
25 g maslaca
25 g brašna tip 00
120 g naribanog sira Parmigiano Reggiano ZOI
sol i papar

1. Izrežite pureća prsa poprečno i otvorite ih "kao knjigu" te začinite solju i paprom.
2. U zdjeli umutite jaja sa solju i paprom. U tavu ulijte 1 žlicu maslinovog ulja i pržite smjesu od jaja. Pustite da se gotov omlet ohladi.
3. U blenderu miješajte sušene rajčice dok ne dobiju kremastu smjesu.
4. Luk tanko narežite i pržite u tavi sa špinatom, solju i paprom dok špinat ne povene i zatim pustite da se ohladi.
5. Na izrezana pureća prsa rasporedite kremu od sušenih rajčica, omlet i špinat.
6. Pureća prsa zarolajte i vežite ih kuhinjskom špagom.
7. Nasjeckajte celer, mrkvu i 2 glavice luka. Ogulite režanj češnjaka i ubacite ga u lonac zajedno s preostalim povrćem. Dodajte grančicu ružmarina i nekoliko žlica maslinovog ulja te pržite 2-3 minute. Dodajte pureća prsa i pržite sa svih strana do zlatno smeđe boje.
8. Ulijjte vino, smanjite vatru i pustite alkohol da ispari. Dodajte 2 zaimače povrtnog temeljca. Pokrijte lonac i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol, okrećući meso s vremena na vrijeme. Ukoliko je potrebno, dodajte još temeljca.
9. Nakon sat i pol maknite lonac s vatre i pustite da se puretina ohladi 10 minuta. Zatim roladu izrežite na kriške i vratite u lonac s procijeđenom tekućinom.
10. Pripremite AVIKO Purée with carrot prema uputama na pakiranju.

Umak od sira:
1. Rastopite maslac u loncu, dodajte brašno i napravite zapršku.
2. Dodajte ocijeđenu tekućinu od kuhanja povrća, a ako konzistencija nije dovoljno kremasta, dodajte mlijeko. Miješajte pjenjačom, pazeći da izbjegnete nastanak grudica.
3. Pustite da zavrije i dodajte naribani sir.
4. Sve ulijte u blender i miješajte dok ne dobijete jednoličan umak.

Na veliki tanjur poslužite porciju pirea i na njega stavite porciju smjese od luka i špinata. Pored poslužite narezanu pureću roladu i povrće. Sve začinite začinima i umakom od sira.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi