Pileći ražnjići sa salsiccijom, povrćem, karameliziranim lukom i AVIKO Steak Fries pomfritom

Pileći ražnjići sa salsiccijom, povrćem, karameliziranim lukom i AVIKO Steak Fries pomfritom

Broj obroka 4
Vrijeme pripreme 45-65
Friteza
Pećnica
Tava

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Steak Fries
350 g piletine narezane na kockice
300 g bijele kobasice
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
12 manjih gljiva
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
curry
12 štapića za ražnjiće
Karamelizirani luk:
3-4 srednje glavice bijelog luka
30 g maslaca
3 žlice šećera u prahu
1/2 šalice vinskog octa
sol i papar

1. Piletinu i kobasicu narežite na kockice slične veličine.
2. Operite paprike i uklonite sjemenke i bijele dijelove.
3. Ogulite gljive i odrežite početak stabljike.
4. Papriku narežite na kockice iste veličine kao i meso.
5. Formirajte ražnjiće: komad piletine, žute paprike, kobasice, crvene paprike i gljive nabodite na štapić te ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
6. Stavite ražnjiće na pladanj za pečenje obložen papirom za pečenje, začinite solju, paprom, prstohvatom curryja i nekoliko kapi maslinovog ulja te pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 minuta. Ražnjići bi trebali biti dobro zapečeni.
7. Krumpiriće pripremite prema uputama na pakiranju.

Karamelizirani luk:
1. Luk ogulite i izrežite na polovice.
2. Kuhajte ih u loncu slane vode 20 minuta i zatim lagano ocijedite.
3. U tavi rastopite maslac i šećer. Dodajte luk i pržite, stalno miješajući.
4. Čim se luk počne karamelizirati, dodajte vinski ocat i pričekajte da se umak zgusne.
5. Izvadite luk iz tave i prije posluživanja ga začinite solju i paprom.

Na tanjuru poslužite 2-3 ražnjića po osobi s porcijom dobro osoljenog pomfrita i karameliziranog luka. Uživajte u jelu!

Dobar savjet:
Namačite štapiće za ražnjiće u hladnoj vodi oko 20-30 minuta - tako neće zagorjeti tijekom pečenja.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi