Sendvič s odreskom, zelenom harissom i umakom od majoneze s AVIKO Jalapeño Balls

Sendvič s odreskom, zelenom harissom i umakom od majoneze s AVIKO Jalapeño Balls

Broj obroka 2-4
Vrijeme pripreme 30-50
Friteza
Pećnica
Friteza na vrući zrak

Glavni potreban sastojak

Sastojci

AVIKO Jalapeño Balls
2 ciabatte ili 1 baguette
2-3 žlice majoneze
2 goveđa odreska od bifteka
1 vezica timijana
1/2 pakiranja rukole
1 rajčica
1 glavica crvenog luka
2-3 žlice maslinovog ulja
2-3 žlice maslaca
1 glavica češnjaka
sol i svježe mljeveni papar

Zelena harissa:
5 jalapeño papričica
3 rešnja češnjaka
1/2 žličice soli
2 žličice mljevenog kima
1 žličica mljevenog korijandera
1 velika vezica svježeg korijandera
2 grančice mente (opcionalno)
4 žlice maslinovog ulja

Zelena harissa:

Namačite jalapeno papričice u vrućoj vodi 30 minuta, zatim ih očistite od stabljika i sjemenki. Ogulite češnjak i sve pomiješajte u blenderu sa začinima, svježim korijanderom i solju. Stavite umak u staklenku i prelijte maslinovim uljem.

Priprema:

Biftek ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Meso pospite svježe mljevenim paprom i solju. U međuvremenu zagrijte tavu s maslinovim uljem. Pržite biftek sa svih strana dok meso ne porumeni. Dodajte glavicu češnjaka prerezanu na pola, vezicu timijana i maslac. Prelijte maslac preko odrezaka, zatim ih stavite u pećnicu 8-10 minuta. Kad je gotovo, meso ostavite sa strane da odstoji 5-10 minuta.

Pripremite Jalapeño Balls prema uputama na pakiranju. Ciabattu ili baguette prerežite na pola, lagano pospite maslinovim uljem i zagrijte u pećnici. Pomiješajte majonezu s 2-3 žlice harisse (ovisno o željenoj dozi pikantnosti). Rajčicu i luk narežite na tanke kriške.

Zatim složite sendvič: umak rasporedite na pečeni baguette, dodajte rukolu, krišku rajčice, tanku krišku crvenog luka, nekoliko kriški odreska i Jalapeño kuglice. Sve poklopite gornjom polovicom kruha. Poslužite odmah.

Ostale inspiracije

Preporučeni proizvodi